Logotyp för SLS AB.

Ammoniak / CO2, Värmepumpar
Ramaggregat eller containeraggregat, 10kW eller 10MW, kryssningsfartyg eller oljeplattform? Ur ledorden Kvalite – Miljö – Flexibilitet – Footprint har SLS under 20år format en produktlinje som erbjuder allt från de enklaste till de mest avancerade lösningarna inom kyl- och värmepumpsindustrin. Syntetiska köldmedium förekommer i våran tillverkning om kunden har detta som ett specifikt krav, men NH3 och CO² är det köldmedium som står för den största delen av vår tillverkning och det vi förespråkar i alla lägen.

Värmepumpar

Ramaggregat för montage i maskinrum utgör den verkliga kärnan av vår verksamhet och är vår absoluta spetskompetens. Aggregaten är 100% anpassade efter kundens specifika önskemål som kan vara allt från ett extremt Footprint, höga effektivitetskrav, specifika krav på mjukvara eller något så enkelt som lågt pris. Tillverkande industri, livsmedelsindustri, bergvärmeanläggningar är typiska exempel på applikationer som är ständigt återkommande i vår produktion.

Värmepump bostadsområden

Visste du att många bostadsområden med tex privata föreningar skaffar egen värmepump för att få ner kostnaden? Ej förbrukad värme säljs vidare till fjärrvärmenätet.

Containeraggregat

Portabelt maskinrum som enkelt flyttas och transporteras världen över. Saknas det plats i de befintliga lokalerna eller om kylmaskinen behöver flyttas efter en tid, då faller valet allt oftare på ett platsbyggt aggregat i container. Containern anpassas efter anslutande rör och kablar för att optimeras för den specifika uppgiften. Allt som oftast placeras kylare för aggregatet på taket för att minimera aggregatets Footprint. Lätta och snabba att transportera över hela världen då formatet Tillverkande industri, livsmedelsindustri, bergvärmeanläggningar osv. är typiska exempel på applikationer som kommit att i allt större utsträckning välja en containerlösning av utrymmesskäl eller för att det helt enkelt är billigare än att bygga ett nytt maskinrum.

Offshore

Ramaggregat eller containeraggregat, 10kW eller 10MW, kryssningsfartyg eller oljeplattform. Alla typer av värmepumpar tillverkas även till den marina marknaden och anpassas även här till 100% efter kundens önskemål.

Butik

SLS hjälper till med helhetslösningar för butikskyla/värme. Våran smarta combi maskin Milior förser kyldiskarna med kyla och spillvärme och spillvärmen hjälper till att värma upp butiken i en smart värmelösning.